Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 | 21:22

Ζακύνθου: Το Ναυάγιο δεν είναι για ξεπούλημα!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία διαχωρίζει την θέση της από τις εξαγορές και τα κέρδη της εκμετάλλευσης της περιοχής του Ναυαγίου Ζακύνθου, εξέδωσε ο μητροπολίτης Ζακύνθου.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Διονύσιος κάνει λόγο για υποκριτική συμπεριφορά του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη για την δημιουργία της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε.» και η αξιοποίηση της περιοχής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “αγγίζει τα όρια της ύβρεως, αν και επιμελώς ενδεδυμένη με τον μανδύα του «δημοσίου συμφέροντος».

Στον ίδιο σκληρό τόνο ο μητροπολίτης Ζακύνθου ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σεεκβιασμούς, και να λειτουργήσει έτσι, ως καθαρτήριο παράνομης προέλευσης κεφαλαίων και καταφύγιο νομάδων κερδοσκόπων”.

Τέλος καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει “πώς η αγορά, η ασυδοσία και ο εγωισμός δεν επικράτησαν οριστικά και αμετάκλητα της πολιτικής, της ηθικής και της μνήμης στην πατρίδα μας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της μητροπόλεως Ζακύνθου

Με ιδιαίτερη προσοχή η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου παρακολουθεί τις εξελίξεις, όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις και τα σχόλια, γύρω από την υπόθεση, τη σχετική με το πρόσφατο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, περί της συστάσεως ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ με την επωνυμία «ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε.».

Σε αυτά τα πλαίσια, κρίνουμε σκόπιμο να καταστεί σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις το γεγονός ότι τα ΝΠΔΔ Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και ιερά μονή Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, ουδεμία απολύτως σχέση επιθυμούν να έχουν με την ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ του κ. Θεοχάρη, τους μετόχους της, τα κέρδη της, τις «εξαγορές» και τους πιθανούς νομείς και άρπαγες της μοναστηριακής περιουσίας, στην περιοχή άνωθεν και γύρωθεν του κόλπου του Ναυαγίου Ζακύνθου.

Το ιστορικό μοναστήρι του Αι Γιώργη στα Γκρεμνά, του οποίου Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος, τον οποίο και Ευχαριστώ θερμά για την αυταπάρνηση και τον άοκνο καθημερινό αγώνα του, ως θεματοφύλακας μιας  παράδοσης πέντε (5) και πλέον αιώνων, έχει χρέος ιερό να διαφυλάξει και να παραδώσει ανέπαφα στις επόμενες γενεές,  όλα όσα τού κληροδότησαν οι πατέρες της Μονής Μακάριος, Βαρλαάμ Μπελέτης, Βαρλαάμ Σμύρνος, Παχώμιος Ρουσάνος, Γεράσιμος Νοταράς κ.α.

Έτσι, παρόλο που κατανοούμε και σεβόμαστε απόλυτα τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καιρών της λήθης, εντούτοις,  κρίνουμε ότι η στάση του κ. Υπουργού και άλλων απέναντι στην Εκκλησία και την την ιστορία της Ζακύνθου υπήρξε «καθ’ υπόδειξιν» υποκριτική, αγγίζοντας τα όρια της Ύβρεως, αν και επιμελώς ενδεδυμένη με τον μανδύα του «δημοσίου συμφέροντος».

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, απευθυνθήκαμε στον κ. Υπουργό Τουρισμού ενώ ενημερώσαμε αρμοδίως και τον Δ/ντη του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρ. Δημητριάδη, ξεκαθαρίζοντας ότι η τοπική Εκκλησία δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς, και να λειτουργήσει έτσι, ως Καθαρτήριο παράνομης προέλευσης κεφαλαίων και Καταφύγιο νομάδων κερδοσκόπων. Ο δικός μας ο κόσμος…δεν είναι για ξε-πούλημα! 

Και επειδή πολύ συχνά οι ερωτήσεις είναι πιο σημαντικές από τις απαντήσεις, καλούμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας να μας πει και στην πράξη να αποδείξει πώς η Αγορά, η Ασυδοσία και ο Εγωισμός δεν επικράτησαν οριστικά και αμετάκλητα της Πολιτικής, της Ηθικής και της Μνήμης στην πατρίδα μας.

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας, θα αναμένουμε τις αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ