Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 11:38

Ζακύνθου: “Στο θαύμα συναντάται η θεϊκή φιλανθρωπία με την ανθρώπινη πίστη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ / ORTHODOXIA.INFO

Τον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνας Νέας Ερυθραίας επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την πανήγυρη της ενορίας.

Ο κ. Διονύσιος, προσκληθείς από τον ζακύνθιο προϊστάμενο πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κωστή, προεξήρχε της ευχαριστιακής σύναξης με συλλειτουργούς ζακυνθίους ιερείς των Μητροπόλεων Κηφισίας και Ιλίου.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου αναλύοντας το σημερινό Ευαγγέλιο της θεραπείας του δαιμονισμένου, είπε ότι “Για να γίνει το θαύμα χρειάζονται ορισμένες προϋποθέσεις Το θαύμα δεν είναι μια μαγική επέμβαση της θείας δυνάμεως, αλλά ένα αποτέλεσμα συνεργασίας Θεού και ανθρώπου. Εκεί που συναντάται η θεική φιλανθρωπία με την ανθρώπινη πίστη”.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως “Οταν η επιστήμη δεν μπορεί πλέον να πράξει τίποτα, οι άνθρωποι επιζητούν ένα θαύμα. Καταφεύγουν στους Αγίους, υποβάλλοντας τον εαυτό τους σε μια άσκηση ή νηστεία και αναμένουν την επεμβαση του Θεού. Και την κατάλληλη ώρα και προς το συμφέρον της ψυχής τους, ο Θεός χαρίζει το ζητούμενο. Και όταν ο Θεός παρατείνει την παιδαγωγία και δεν απαντά στις αιτήσεις, χαρίζει την εσωτερική δύναμη της υπομονής και γεμίζει τον αγωνιζόμενο πιστό με τα δώρα του Αγίου Πνεύματος που αξίζουν πολλά περισσότερα”.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Γεώργιος Κωστής ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο για την αποδοχή της πρόσκλησης να ιερουργήσει εν μέσω των εορταστικών εκδηλώσεων του ναού, καθώς και τους συλλειτουργούς ιερείς.

Ο ναός φιλοξενεί τις ημέρες αυτές την κάρα της Αγίας οσιομάρτυρος Παρασκευής από την Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ευβοίας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ