Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 5:18

ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ζάκυνθος: Ιερόσυλοι διέρρηξαν εκκλησίες κλέβοντας τάματα και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι ιερόσυλοι που εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην περιοχή Βουγιάτο της Ζακύνθου.

Οι ιερόσυλοι, αφού αναστάτωσαν το ιερό έσπασαν τα εικονίσματα και έκλεψαν ό,τι τους φάνηκε ότι είχε αξία. Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα οι δράστες είχαν παραβιάσει και τις τρεις πόρτες του ναού, ενω συγχρόνως έσπασαν την εικόνα της Παναγίας από την οποία αρπάξαν ένα χρυσό σταυρό και ένα επάργυρο βάζο που ήταν τάματα πιστών, ενω αφαίρεσαν και κάποια χρήματα από το παγκάρι.

Οι άνδρες της ασφάλειας έκαναν αυτοψία στους χώρους της εκκλησίας, ενώ οι ειδικοί της εγκληματολογικής υπηρεσίας πήραν αποτυπώματα και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους ιερόσυλους.

Την ίδια στιγμή στόχος ιερόσυλων έγινε σύμφωνα με το imerazante.gr και ο ιερός ναός της Αγίας Βαρβάρας στο Δράκα, όπου η διάρρηξη εκεί διαπιστώθηκε λίγη ώρα μετά, από τον επίτροπο της εκκλησίας.

Το μόνο που βρήκαν οι διαρρήκτες όμως ήταν το ποσό των είκοσι ευρώ, ενώ παράλληλα προκάλεσαν ζημιές αφού στην προσπάθειά τους να μπουν μέσα έσπασαν τζάμια και την κλειδαριά. Για το περιστατικό ωστόσο ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία ερευνά την υπόθεση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ