Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 13:01

ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Ζάκυνθος: Εκδήλωση μνήμης για τα 70 χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα ο ιστορικός ναός Παναγίας Φανερωμένης Ζακύνθου με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Ζακύνθου.

Συγκλονιστικές εικόνες της εποχής, μαρτυρίες, καταγραφές, ψηφιακοί δρόμοι του μέλλοντος και καλλιτεχνικοί ήχοι, θα εμπλουτίσουν την εκδήλωση, ενώ εξέχουσες προσωπικότητες – επιστήμονες, όπως η κα Αναστασία Δ. Καπανδρίτη, (Δρ. Αρχιτέκτων-Αναστηλώτρια, Επ. Καθηγήτρια, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχ., Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,) η κα Δήμητρα Νικολιά, (Δρ. Αρχαιολόγος) και ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λυκογιάννης, (Δρ. Χριστιανικής και Βυζαντινής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), θα αναπτύξουν τις επιστημονικές προσεγγίσεις τους και τις διαχρονικές αξίες του ζωντανού μνημείου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Φώτης Κόττης θα παρουσιάσει την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, «Rezante», ενώ θα συμμετέχουν η χορωδία Ζακύνθου «Η Φανερωμένη» και η παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμμου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο κ. Γιάννης Μαρίνος, ενώ θα υποστηριχθεί με σύγχρονη τεχνολογία και θα μεταδοθεί διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο ΕΔΩ.

Εβδομήντα χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953, το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός, γεμίζει με άνθη. Εβδομήντα χρόνια μνήμης, απολογίζονται σε ένα χρέος-αφορμή το οποίο αποτελεί τον φωτεινό οδηγό σε μια Ζάκυνθο που τιμάει την ιστορία της και την κληρονομιά της. Εβδομήντα χρόνια τιμής, στις απώλειες, στους ανθρώπους, στην αξιοπρέπεια και στην διάσωση. Ο ιερός ναός της Παναγίας της Φανερωμένης της πόλεως Ζάκυνθου, είναι ταυτισμένο μνημείο-παρακαταθήκη για το μέλλον και τις αξίες μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ