Κυ, 23/06/24 | 18:12

ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Υπουργός Υγείας: “Μετά από δυο χρόνια όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα κανονικά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Μετά από δυο χρόνια θα λάβουν χώρα όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα γιορτάσουμε το Ορθόδοξο Πάσχα κανονικά τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα”, ανέφερε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για την άρση των μέτρων.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα το Πάσχα θα γιορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με την εγκύκλιο που απέστειλε μόλις προχθές η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, τα ισχύοντα μέτρα που προβλέπονται για το φετινό Πάσχα στους ναούς, είναι η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας ενώ εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες, μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Παράλληλα, η είσοδος στους ναούς θα γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού rapid τεστ, ενώ οι ανήλικοι θα μπορούν να εισέλθουν με αρνητικό self test. Τέλος, θα πρέπει να τηρείται και απόσταση ενάμιση μέτρου μεταξύ των πιστών εντός του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ