Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 3:30

Η ΜΟΝΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ

Υπουργείο Εξωτερικών για βεβήλωση Παναγίας Σουμελά: “Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σεβαστούν τον ιερό χώρο της μονής”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο εξωτερικών, για τη βεβήλωση του μνημείου της ιστορικής μονής Παναγίας Σουμελά, την οποία κάποιοι μετά απο άδεια των τουρκικών αρχών, μετέτρεψαν σε ντίσκο για τις ανάγκες ενός βίντεο κλιπ.  

Μέσω αυτής, το Υπουργείο αναφέρει πως, “Οι πρόσφατες εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ξένο συγκρότημα φαίνεται να χορεύει ντίσκο στον χώρο της Ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά, αποτελούν βεβήλωση του Μνημείου αυτού, υποψήφιου για την ανακήρυξή του, σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO”. 

Παράλληλα, προσθέτει πως, “έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δόθηκε η άδεια στο εν λόγω συγκρότημα, καθώς η Μονή της Παναγίας Σουμελά, ανοίγει μόνο για Προσκυνηματικούς λόγους. Οι εικόνες αυτές είναι προσβλητικές και έρχονται να προστεθούν σε σειρά ενεργειών των τουρκικών αρχών, εις βάρος Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς”. 

Η ανακοινωση, κλείνει επισημαίνοντας πως, καλούμε τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα για να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις και να γίνει σεβαστός ο ιερός χώρος της μονή”. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ