Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 17:49

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με υποψήφιους και νέους κληρικούς συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με υποψήφιους και νέους κληρικούς συναντήθηκε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος με αφορμή την έναρξη προγράμματος του Ι.Π.Ε. που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εβδομάδας ιερατικών κλήσεων.

Η θεματική ενότητα έχει τίτλο, “Επιμόρφωση νέων στελεχών και εθελοντών εκκλησίας σε ζητήματα αιχμής (ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΝΕΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ)” και διαρκεί 49 ώρες. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη στόχος της εν λόγω ενότητας είναι να γνωρίσουν οι επιμορφούμενοι τον ιδιαίτερο ρόλο και την ποιμαντική διακονία του κληρικού, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία και το μεγαλείο της ιεροσύνης και τις δυνατότητες του κατηχητικού έργου στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Επίσης να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τις δράσεις των κατασκηνώσεων των ιερών μητροπόλεων, οι οποίες συνεισφέρουν σημαντικά στο σπουδαίο ποιμαντικό και φιλάνθρωπο έργο της Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με όλους τους παρευρισκόμενους και ενδιαφέρθηκε να μάθει τα ζητήματα που τους απασχολούν. Σημείωσε ότι θα φροντίσει να τακτοποιηθούν γρήγορα όλα τα θέματα ώστε απερίσπαστοι να αφοσιωθούν στο έργο τους. Τους κάλεσε επίσης να είναι πιστοί στην Εκκλησία, εργατικοί και όσοι έχουν οικογένεια να είναι καλοί οικογενειάρχες.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο Πρωτοσύγκελλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει σήμερα ο ιερέας τονίζοντας πως η υπομονή είναι το πρώτο στοιχείο του ιερέα και η κατάλληλη μέθοδος είναι το εργαλείο που οφείλει να έχει ο εργάτης του Ευαγγελίου. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η προσοχή, η διάκριση, η προετοιμασία και η εκπαίδευση βοηθούν την αποστολή του ιερέα.

Κατόπιν, ο π. Θεολόγος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο, για την πατρική αγάπη και το άοκνο ενδιαφέρον με το οποίο περιβάλλει το έργο του Ι.Π.Ε. αλλά και προς τα Μέλη του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., τους εργαζομένους και τους συνεργάτες του, τους καθηγητές και τους εκπαιδευτές που διδάσκουν στα προγράμματά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ