Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 12:50

Υποδοχή της Παναγίας Άνω Ξενιάς στη Λάρισα (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ Με αισθήματα χαράς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε χθες το απόγευμα ο εσπερινός των εγκαινίων του ιερού ενοριακού παρεκκλησίου του αγίου Αντωνίου στο ομώνυμο πάρκο της Λάρισας.

Νωρίτερα κλήρος και λαός με επικεφαλής τον μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκαν μπροστά από την είσοδο του στρατιωτικού νοσοκομείου της πόλης, την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Άνω Ξενιάς και των ιερών λειψάνων, τα οποία μετέφερε ο Ηγούμενος της ιεράς μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αλμυρού, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Υφαντίδης.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση των ιερών θησαυρισμάτων έως τον ναό του αγίου Αντωνίου, όπου εκεί ο κ. Ιερώνυμος εναπέθεσε τα ιερά λείψανα των μαρτύρων στην αγία τράπεζα, τοποθετώντας τα όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων, επί του αγίου δισκαρίου.

Η Λάρισα υποδέχτηκε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Άνω Ξενιάς

Δημοσιεύτηκε από Orthodoxia.Info στις Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Λαρίσης χοροστάτησε στον εσπερινό των εγκαινίων, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβύτερο Βησσαρίων Αγορίτσα, τους συνεφημερίους του και αρκετούς κληρικούς της μητροπόλεως Λαρίσης.

Ο κ. Ιερώνυμος, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία των εγκαινίων, τονίζοντας πως «όλα τα μυστήρια που τελούνται στην εκκλησία μας, αναδεικνύουν το μυστήριο της θείας ευχαριστίας, που είναι το κατεξοχήν κεντρικό αγιαστικό μυστήριο», ενώ στη συνέχεια ανέλυσε διεξοδικά τα τρία αναγνώσματα των εγκαινίων.

Ακούστε ολόκληρο το κήρυγμα:

Στον εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Απόστολος Καλογιάννης, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας της πόλης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ