Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 | 9:56

Υποδοχή λειψάνου του Αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού στην Πεύκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Υποδοχή λειψάνου πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην Πεύκη, καθώς κατέφθασε απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου μεγαλομάρτυρος Κυπριανού. Την κάρα συνόδευσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπίων π. Νεκταριος Μήτσου. Στα προπύλαια του Ναού την παρέλαβε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Εσπερινό, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Κηφισίας.

Ο π. Νεκτάριος εκφώνησε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στα κοινά στοιχεία της Αγίας Αικατερίνας και του Αγίου Κυπριανού. Την περίοδο που έζησαν και μαρτύρησαν, αλλά και τον τρόπο ζωής που είχαν έως την αγιοποίησή τους.

“Ο Άγιος Κυπριανός ήταν μάγος”, τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως “Αναζήτησε κάτι πιο δυνατό από τον διάβολο που μέχρι τότε υπηρετούσε και τα βήματα του τον έφεραν στο δρόμο του Θεού”. Εν συνεχεία τόνισε ότι “Όπλα μας εναντίον του διαβόλου είναι η εξομολόγηση και η συμμετοχή μας στα μυστήρια της Θείας Ευχαριστίας. Οφείλουμε να ζούμε πνευματική ζωή, να αγαπάμε τον πλησίον έμπρακτα, ακόμα και τον εχθρό και όχι μόνο εκείνον που μας συμφέρει ή εμείς θεωρούμε πλησίον μας”.

Κλείνοντας, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Ευστράτιος Δελατόλας ευχαρίστησε θερμά τον π. Νεκτάριο και τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, τον κ. Θεόδωρο, τους ιερείς που συμμετείχαν της υποδοχής, τον Δήμαρχο Πεύκης κ. Αναστάσιο Μαυρίδη και τέλος τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Κύριλλο, που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Αθηνών.

Στο Ναό επίσης βρίσκεται απότμημα του λειψάνου της Αγίας Αικατερίνας.

Η Κάρα του Αγίου Κυπριανού θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το πρωί της Δευτέρας, όπου και θα αναχωρήσει για τη Μονή του Αγίου Νικολάου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ