Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:02

Υποδοχή λειψάνων στην Μεταμόρφωση Σωτήρος στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη ευλάβεια και πλήθος κόσμου δέχτηκε ο Δήμος Ωρωπού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Αγίου Νικολάου, και Αγίου Γρηγορίου στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, τα τίμια λείψανα των Αγίων Νικόλαου Επισκόπου Μύρων, Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, Υπατίου Επισκόπου Γαγγρών και Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου προερχόμενα από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πεύκης συνοδευόμενα από τον π. Ευστράτιο Δελατόλα και τον π. Στυλιανό Ποθητό.

Τα ιερά σεβάσματα υποδέχθηκε στα προπύλαια του ναού ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος, ο οποίος προεξήρχε στον Αρχιερατικό Εσπερινό και στην Παράκληση της Παναγίας.  Παρέστη επίσης ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Ρούσσης και ο Πρόερδος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκιγκάκης .

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ευστράτιος Δελατόλας ο οποίος μίλησε για την επικείμενη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Οι εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό θα συνεχιστούν με τον πανηγυρικό εσπερινό και την πανηγυρική Θεια Λειτουργία ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως, ενώ την Κυριακή θα τελεστεί Αρχιερατική Θεια λειτουργία και το κτιτορικο μνημόσυνο παρουσία του Ποιμενάρχου κ. Κυρίλλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ