Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 | 22:53

Υποδοχή ιερών λειψάνων στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πεύκης, η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου και του Αγίου Φιλούμενου του Φρέατος του Ιακώβ, καθώς και αποτμήματος του Τιμίου Ξύλου, από την Ι.Μ. Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδας.

Τα Τίμια σεβάσματα συνόδευσε ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Φωκίδος συνοδεία μοναχών και τα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Εν συνεχεία τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης, προεξάρχοντος του κ. Κυρίλλου, με τη συμμετοχή πλήθους ιερέων της Μητροπόλεως και άλλων ενοριών.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην Αγία Αικατερίνη και στις αρετές του χαρακτήρα της, όπως ήταν η ανδρεία. Μία από τις τέσσερις μεγάλες αρετές, κατά τους πατέρες,για τη συνάντηση με το Θεό. Τη φρόνηση, την ανδρεία, τη σωφροσύνη και τη δικαιοσύνη. Η ανδρεία γεννάται από την πίστη, την αγάπη και την ελπίδα στο έλεος του Θεού. Είναι απαραίτητη στον αγώνα κατά των παθών, ακόμα και αν πέσει στην αμαρτία.

“Μη φοβάστε τις αμαρτίες και τα πάθη σας, αλλά την αμετανοησία σας”, τόνισε χαρακτηριστικά. Η Εκκλησία είναι γεμάτη από πάθη. Πρόσθεσε δε πως “στις μέρες μας δεν έχουμε ανδρικό φρόνημα, αλλά δειλία. Τα θέματα της Εκκλησίας δεν αφορούν μόνο τους ιερείς, αλλά όλους μας. Η θρησκεία δεν είναι ιδιώτικη υπόθεση της ζωής μας”.

Τα Ιερά λείψανα θα παραμείνουν στο Ναό προς προσκήνυση έως το απόγευμα της Τρίτης, όπου και θα αναχωρήσουν για τη Μονή του Οσίου Σεραφείμ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ