Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 20:45

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το Πάσχα των Καθολικών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις περισσότερες ευρωπαϊκές και όχι μόνο πόλεις γιορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών. Το Βατικανό βρίσκεται όπως είναι φυσικό στο επίκεντρο, με τον Πάπα Φραγκίσκο όμως να αναγκάζεται για λόγους υγείας να περιορίσει τη συμμετοχή του.

Για παράδειγμα έδωσε το παρών στη λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου αλλά απείχε από τη Μεγάλη Παρασκευή και τον Επιτάφιο. Η ιταλική αστυνομία έχει ενισχύσει τους ελέγχους στη Ρώμη και ακόμη περισσότερο στο Βατικανό, έχοντας στήσει και μπλόκα μέσα και έξω από την ιταλική πρωτεύουσα.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας υπάρχουν όπως πάντα και στην Ιερουσαλήμ και ακόμη περισσότερο φέτος εν μέσω του πολέμου στη Γάζα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πιστοί ήταν εμφανώς λιγότεροι σε σχέση με άλλες χρονιές. Οι λειτουργίες πάντως έγιναν κανονικά σε κλίμα κατάνυξης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, του κορυφαίου Ρωμαιοκαθολικού κληρικού στους Αγίους Τόπους.

Σύμφωνα με το euronews στη Γερμανία το Μεγάλο Σάββατο των Καθολικών γιορτάζεται με πορείες, μία παράδοση που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960. Φέτος πάνω από 70 πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, με κεντρικό σύνθημα την ειρήνη σε Ουκρανία και Γάζα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ