Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 16:12

Η Υμνολογία της Μ. Εβδομάδος- Ένα επίκαιρο Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στο ΑΠΘ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με σκοπό την υποστήριξη της μελέτης της ελληνικής γλώσσας των λειτουργικών κειμένων της Oρθοδόξου Εκκλησίας, το Εργαστήριο «Ελληνική Γλώσσα της Χριστιανικής Γραμματείας» του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΑΠΘ, προσφέρει τα τελευταία χρόνια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο επαναπροκηρύσσεται το Πρόγραμμα «Υμνογραφικά κείμενα της Μ. Εβδομάδος: Γλωσσική προσέγγιση» (δέκατος κύκλος).

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός θεωρητικού και πρακτικού οδηγού που θα λειτουργήσει ως ένα χρήσιμο διεπιστημονικό εργαλείο  για την προσέγγιση και την κατανόηση των υμνογραφικών κειμένων της Μ. Εβδομάδος, μέσα από τη μεθοδική γλωσσική και υφολογική  ανάλυση των πρωτότυπων κειμένων  και τον ανάλογο θεολογικό υπομνηματισμό.

Διδάσκουν μέλη ΔΕΠ και ομότιμοι καθηγητές των Τμημάτων Θεολογίας, Φιλολογίας και Μουσικών Σπουδών για την καλύτερη διεπιστημονική προσέγγιση των κειμένων. Ο  διδακτικός σχεδιασμός γίνεται από μέλος ΕΔΙΠ εξειδικευμένο σε θέματα διδακτικής.

Η ανάρτηση του εκπαιδευτικού υλικού γίνεται σταδιακά, σε εβδομαδιαία βάση. Κάθε διδακτική ενότητα εκτός από τη γλωσσική διδασκαλία περιλαμβάνει μια σύντομη βιντεοσκοπημένη παρουσίαση για θέματα που αφορούν πρόσωπα και γεγονότα του υμνογραφικού κύκλου. Το Πρόγραμμα στηρίζεται στην  ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και υλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας διαχείρισης μαθημάτων Moodle.  Οι επιμορφούμενοι μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα και να μελετούν το υλικό οποιαδήποτε ημέρα και ώρα της εβδομάδος επιθυμούν, δίχως χρονικές δεσμεύσεις. Προβλέπονται επίσης και σύγχρονες τηλεσυναντήσεις κατά τη διάρκεια  του προγράμματος, για τυχόν διευκρινίσεις και απορίες.

Παρέχεται ηλεκτρονικά πλούσιο διδακτικό υλικό και επιπλέον οι επιμορφούμενοι αποκτούν δωρεάν το ηλεκτρονικό βιβλίο (e book) Υμνογραφικά κείμενα της Μ. Εβδομάδος. Γλωσσική και υφολογική προσέγγιση (ISBN 978-618-82862-0-7/978-618-82862-1-4 (έκδοση 2016,  523 σελίδες).

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από 22 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου 2022.

Η προκήρυξη και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του προγράμματος, τους διδάσκοντες και την αίτηση στον σύνδεσμο:
https://www.diaviou.auth.gr/programs/ymnografika-keimena-tis-m-evdomados-2/

Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Διευθύντρια του Εργαστηρίου «Ελληνική Γλώσσα της Χριστιανικής Γραμματείας», Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, Άννα Κόλτσιου-Νικήτα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ