Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής “Άξιον Εστί”, στο Northcote της Βικτώριας. Οι πρώτες εργασίες αφορούν στην επισκευή φθορών που εντοπίζονται στη στέγη.

Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση φθορών που έχουν συσσωρευθεί εξαιτίας της απουσίας συντήρησης την τελευταία δεκαετία, και θα εκτελεστεί με σεβασμό στην ιστορικότητα και στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του κτιριακού συγκροτήματος.

Την υλοποίησή του έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο “Andronas Conservation Architecture”, του βραβευμένου ομογενούς αρχιτέκτονος, κ. Άρθουρ Ανδρωνά. Το γραφείο του κ. Ανδρωνά έχει φέρει με επιτυχία εις πέρας πολλά παρόμοια έργα σε εμβληματικά κτίρια της Αυστραλίας. Μεταξύ αυτών, η αποκατάσταση της Πολιτειακής Βιβλιοθήκης της Βικτώριας, έργο για το οποίο απέσπασε τρία βραβεία τον περασμένο Ιούλιο στον διαγωνισμό “2020 Victoria Architecture Awards”.

Ένα από τα παραπάνω βραβεία αφορούσε στην πρακτική που επικεντρώνεται στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, μια πρακτική που θα εφαρμοστεί και στο έργο της αποκατάστασης της Ιεράς Μονής “Άξιον Εστί”.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: