Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 16:04

ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ξεκίνησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα των κληρικών της μητρόπολης Θεσσαλονίκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα» (εξομολογητική), που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ξεκίνησε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τη μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Οι διοργανωτές του προγράμματος, αφού πήραν την ευχή του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, πραγματοποίησαν την εναρκτήρια συνάντηση στην αίθουσα τελετών της μητροπόλεως. Σε αυτή ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, τέλεσε τον αγιασμό, ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου και μετέφερε τις ευχές του, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής.

Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος Αρχιμανδρίτη Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, για την άριστη συνεργασία και τη βοήθεια στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα» (εξομολογητική) και ειδικότερα αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος, οι οποίοι αποβλέπουν στο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τις επιστημονικές απόψεις ειδικών, αλλά και θεολόγων, σχετικά με τα σύνθετα προβλήματα της σύγχρονης ζωής, ώστε να μπορούν με έναν καίριο και σύγχρονο θεολογικό λόγο να συμβουλεύουν και να καθοδηγούν τους πιστούς.

Ακολούθως, μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής Ποιμαντικής Ηθικής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο που επιτελεί το Ι.Π.Ε. και στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα «Σύγχρονες “εναλλακτικές” μορφές οικογένειας».

Το πρόγραμμα παρακολουθούν σαράντα κληρικοί της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις επόμενες συναντήσεις οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Γκίκας, Πρωτοπρεσβύτερος  Βασίλειος Καλλιακμάνης, κ. Μιλτιάδης Βάντσος, και ο κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος. Οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, κ. Βασίλειος Φανάρας και ο Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Κόιος.

Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, ο π. Θεολόγος μαζί με τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν δια ζώσης τον απολογισμό του προγράμματος και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ