Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 4:46

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Τριάντα χρόνια διακονίας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα το Διεθνές Συνέδριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τον τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Τριάντα χρόνια διακονίας».

Το Συνέδριο διοργανώνουν η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών σε συνεργασία με φορείς της Θεσσαλονίκης. Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ των άλλων μετέφερε και τις συγχαρητήριες ευχές της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους συντελεστές του συνεδρίου.

Στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στην προσφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη η οποία όπως σημείωσε, «είναι πολύπλευρη, με οικουμενική διάσταση και διεθνή αναγνώριση στην Εκκλησία, τη θεολογία, την κοινωνία, τον άνθρωπο και συνιστά πηγή έμπνευσης για την οικογένεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «ο κ. Βαρθολομαίος διακονεί τον άνθρωπο και την κοινωνία ανά την οικουμένη με ανύσταχτη φροντίδα και μακρόπνοο όραμα τριάντα και πλέον έτη» και πρόσθεσε ότι «η ευρύτητα του πνεύματός, ο λόγος και το παράδειγμά του λειτουργούν και ως στυλοβάτες της επιστήμης».

Μετά τους επίσημους χαιρετισμούς ακολούθησε η αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τον Βασίλη Βαρβαρέσο. Παρέστησαν επίσης αρκετοί αρχιερείς από την Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπουργοί, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ακαδημαϊκοί, κλήρος και λαός.

Οι εργασίες του συνεδρίου ωστόσο θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 29 Μαΐου στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στόχος του συνεδρίου είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές, «να αναδειχθεί το πολυσχιδὲς έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη του μακροβιότερου στον θρόνο της Κωνσταντινούπολης όλων των εποχών και ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον σύγχρονο κόσμο».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών παρέστη στην χειροθεσία του Κοσμήτορα της Θεολογικής κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη εις Άρχοντα Διδάσκαλον της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη που έλαβε χώρα στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ