Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:50

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Βασίλειο Μετσόβου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Ξεκίνησαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις στον ιστορικό ναό του Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε υποδοχή της δεξιάς χείρας του Αγίου Βασιλείου, που φυλάσσεται το Σκευοφυλάκιο της Ιεράς Συνόδου και μετέφερε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο κ. Φιλόθεος ο οποίος στο κήρυγμά του είπε ότι “Ο στόχος και ο σκοπός της ενανθρωπήσεως του Θεού ήταν να αποκαταστήσει την κοινωνία του και πάλι για τον άνθρωπο, η οποία είχε διαρραγεί εξαιτίας της απομάκρυνσής του από το θέλημα του Θεού και του εγκλωβισμού του στα στενά όρια του εαυτού του”.

Αναφερόμενος στην σημερινή εορτή της σφαγής των νηπίων από τον Ηρώδη, έθεσε το ερώτημα “Μη τυχόν και μοιάζουμε έστω και στο ελάχιστο στον Ηρώδη; Ή πόσες φορές όλοι μας δεν επιχειρήσαμε να εξαφανίσουμε κάθε τι που απειλεί να διαταράξει την ησυχία μας, με καθαρά εγωιστικά κριτήρια;”.

Ο προϊσταμενος του ναού αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ωρεών για την παρουσία του και την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να ανοίξει τις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις της ενορίας.

Φωτογραφίες: Μάρκος Παπαγεωργίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ