Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 21:38

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου-Βριλησσίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την εορτή της Συνάξεως του Τιμίου και Προφήτου Προδρόμου, ξεκίνησαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου-Βριλησσίων.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις άνοιξαν με την τέλεση αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονος.

Ο πολιός μητροπολίτης και δεινός κήρυκας του θείου λόγου αναφέρθηκε στην εννοιολογική σημασία της Σύναξης μέσα στην Εκκλησία, ενώ τόνισε ότι ο Βαπτιστής του Κυρίου ονομάστηκε Πρόδρομος, διότι ετοιμάζει τον δρόμο στις καρδιές των ανθρώπων για τον Χριστό.

“Ο Τιμιος Πρόδρομος ήταν ατρόμητος και άφοβος και έλεγχε με αυστηρότητα κάθε αρχή και εξουσία. Ήταν ο μεγαλύτερος άνθρωπος που μαρτύρησε από την μανία μίας ανήθικης γυναίκας”.

Τέλος, ο κ. Παντελεήμων έθεσε το ερώτημα “κατα πόσο εμείς μπορούμε να ελέγχουμε τους άλλους;”  “Υπό την προϋπόθεση ότι πρώτα έχουμε ελέγξει τον εαυτό μας και είμαστε προς όλους ευπρεπείς και αξιοπρεπείς. Οι άνθρωποι με απροσωποληψία δεν είναι δουλοπρεπείς στους ανωτέρους και δεσποτικοί στους κατωτέρους. “Τοις ασθενούσι λέοντες και τοις κρατούσι κύνες» όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος.

Στο ναό θησαυρίζεται απότμημα ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, το οποίο δώρησε στο ναό ευλαβής ενορίτισσα που φύλαξε και έφερε μαζί της από την Σμύρνη, μετά την εθνική τραγωδία.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Αντώνιος Πασσάλης εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαριστήσε τον Μητροπολίτη Κορωνείας για την σημερινή του παρουσία, που άνοιξε τους εορτασμούς της ενορίας.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ