Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 | 17:40

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ξεκίνησαν σήμερα στο Ναύπλιο οι εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021) με συνδιοργανωτές, τον Δήμο Ναυπλιέων, την Διαρκή Ιερά Σύνοδο και την Μητρόπολη Αργολίδος.

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία (κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορονοϊού), προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, εκπροσωπώντας τον  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο οποίος δεν παραβρέθηκε στους εορτασμούς λόγω της πανδημίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε στον ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου, το μνημόσυνο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια και των μελών της Α’ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου από τον μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο.

Στη συνέχεια έγινε η Πανηγυρική Ανάγνωση της Διακηρύξεως της Ανεξαρτησίας από την Α’ Εθνική Συνέλευση (Επίδαυρος 1-1-1822) από τον πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Αθανασόπουλο γενικό αρχιερατικό της Μητροπόλεως Αργολίδος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ