Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 | 3:20

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η αποκατάσταση του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι είναι να το κάνεις» είπε με νόημα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά τον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών του «Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Καρδίτσης» της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος, που όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας «Ήταν μια εκκρεμότητα όχι μόνος της τοπικής Εκκλησίας αλλά και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας».

Το έργο που όπως σημείωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος έχει προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσω της περιφέρειας Θεσσαλίας και θα αποτελεί το κέντρο του συνόλου των φιλανθρωπικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων της τοπικής Μητρόπολης η οποία αποτελεί μια εκ των μεγαλύτερων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το κέντρο που είχε συσταθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1970 από τον τότε μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνο, στον οποίο έκανε ειδική αναφορά ο μητροπολίτης Τιμόθεος, χρειαζόταν ριζική ανανέωση και ανακαίνιση κάτι το οποίο ουδείς στο παρελθόν είχε κατορθώσει να εκκινήσει. Χρειάστηκε «πάρα πολύς κόπος και πολλές προσπάθειες, δυσκολίες και στενοχώριες» είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Τιμόθεος για να συμπληρώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης πως «Εφόσον προσπαθούμε όλοι μαζί τα καταφέρνουμε».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ