Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 | 14:54

Ξάνθης: Να ακούμε μόνο τους γιατρούς – Οι άλλοι μας στέλνουν στον άλλο κόσμο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Αυστηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που δεν συμμορφώνονται με τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου στο θέμα της πανδημίας έστειλε από την Ξάνθη ο οικείος μητροπολίτης Παντελεήμων.

«Αυτό σημαίνει εγωισμός και απειθαρχία σε εκείνα τα οποία συνιστά η Εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παντελεήμων κατά τη διάρκεια της χειροτονίας ενός νέου διακόνου προσθέτοντας πως «μόνο που το λέει η Εκκλησία εμείς θα πρέπει να κάνουμε υπακοή».

ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Από τον ιερό ναό του αγίου Ελευθερίου, ο μητροπολίτης Ξάνθης, αφού εξέφρασε τη λύπη του για όσους αρνούνται επιδεικτικά ακόμη και σήμερα να φορούν την προστατευτική μάσκα, σημείωσε πως «Να σταματήσουν να το κάνουν αυτό γιατί μην έχουν την συναίσθηση ότι έτσι υπηρετούν τον Χριστό. Το πανάκι αυτό που φοράμε στο πρόσωπο δεν προσβάλλει το θείο. Η άλλη μάσκα προσβάλλει και εκείνη θα πρέπει να αποβάλλουμε», διευκρίνισε.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΩ ΚΟΣΜΟ

Όπως επεσήμανε μάλιστα στη συνέχεια θα πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα που μας προτείνουν οι ειδικοί. «Βλέπουμε πόσοι άνθρωποι νόσησαν και πόσοι έφυγαν από αυτή τη ζωή μέσα σε μια εποχή υγειονομικής κρίσης. Για το λόγο αυτό να ακούμε μόνο τους γιατρούς και κανέναν άλλο. Όλοι οι άλλοι μας στέλνουν στα νοσοκομεία και στον επάνω κόσμο», κατέληξε ο ιεράρχης.

Να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παντελεήμων μιλά με αυστηρό τόνο για τα ζητήματα της πανδημίας. Πριν από μερικές ημέρες είχε αναφερθεί ξανά στα εμβόλια, στη χρήση της μάσκας, στην εμπειρία που είχε με τον κορονοϊό, επικρίνοντας παράλληλα και όσους ιερείς διατηρούσαν αρνητική στάση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ