Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 23:28

Ξανά απέναντι στην Κυβέρνηση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Θα έρχονται οι πάντες στους ναούς”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

“Θα έρχονται οι πάντες στους ναούς”, δήλωσε ξεκάθαρα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, παραμένοντας απέναντι στην Κυβέρνηση που ανακοίνωσε πως στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα μπορούν να μπουν στον ναό μόνο όσοι έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

“Εμείς θα παραμείνουμε αυστηροί, θα καθήμεθα αραιά με τις μάσκες μας και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μεταδώσει την ασθένεια ούτε στις εκκλησίες ούτε σε άλλους”, πρόσθεσε τονίζοντας πως δεν θα εμποδίσει όσους δεν έχουν εμβολιασθεί να εισέλθουν στον ναό.

“Απορώ γιατί ο υπουργός Υγείας, που βρήκε σύμμαχο την Εκκλησία και ιδιαίτερα εμένα, έχει ενδοιασμούς. Θέλουμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας”, σημείωσε με νόημα.

Ο Κύπριος Προκαθήμενος, που από την αρχή της πανδημίας συντάχθηκε πλήρως με τη γραμμή της Κυβέρνησης στα μέτρα κατά του κορονοϊού, αντιδρά για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες στις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, η οποία αρχικά είχε απαγορεύσει τη συμμετοχή των πιστών στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, για να αναδιπλωθεί μετά την πρώτη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου και να επιτρέψει τελικά τη συμμετοχή στη λατρεία μόνο σε όσους έχουν εμβολιασθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ