Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:51

Xειροτονία διακόνου στη Μελβούρνη από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Μελβούρνη βρέθηκε και πάλι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος το τελευταίο τετραήμερο, προκειμένου να επικοινωνήσει με την εκεί ομογένεια.

Κατά την παραμονή του τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του π. Χριστοφόρου Κρικέλη, υιού ιερέως, ο οποίος θα υπηρετήσει στις κεντρικές υπηρεσίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ.

Παράλληλα συγκάλεσε Ιερατική Σύναξη στην οποία ομίλησε με θέμα «Ο ιερέας και η σχέση του με τον σύγχρονο άνθρωπο». Στο πλαίσιο της Ιερατικής Συνάξεως ο αρχιεπίσοπος κάλεσε επίσης ιατρική επιστημονική ομάδα η οποία σε συνεργασία με τις κατά τόπους ενορίες και τους ιερείς θα δημιουργήσουν κέντρα ενημέρωσης και φροντίδας, κυρίως για τα μοναχικά άτομα της τρίτης ηλικίας.

Ο κ. Μακάριος κάλεσε τους ιερείς να ενεργοποιηθούν ώστε οι αίθουσες των ενοριών να αποτελέσουν χώρο συνάντησης των ηλικιωμένων και παράλληλα χώρο επιμόρφωσης.

Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου προεξήρχε του αρχιερατικού συλλείτουργου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ascot Vale, συλλειτουργόντων του Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος και του Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ