Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:10

Βρυούλων Παντελεήμων: Η μνήμη των αγίων βοηθά τους πιστούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η μνήμη των αγίων βοηθά τους πιστούς να βιώνουν τη ζωή του Χριστού, όπως τη βίωσαν κι εκείνοι, τόνισε στις ομιλίες του κατά τις εορτές των αγίων Παρασκευής και Παντελεήμονος ο μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.

Ο μητροπολίτης Βρυούλων, την παραμονή της εορτής της αγίας Παρασκευής, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον ναό της αγίας Παρασκευής στην Αρετσού της μητρόπολης Νέας Κρήνης, ενώ ανήμερα της εορτής ιερούργησε στον ναό της αγίας Παρασκευής Μενεμένης της μητρόπολης Νεαπόλεως.

«Ο κάθε άγιος έβλεπε πάντοτε τον εαυτό του ως στρατιώτη και παράλληλα ως αθλητή που έπρεπε να αγωνισθεί για να κερδίσει στον πνευματικό του αγώνα, που είναι σκληρότερος του σωματικού, γιατί έχει να παλέψει με εχθρό αόρατο, σκληρό και ύπουλο. Πάντα στον αγώνα αυτόν να είναι ενδεδυμένος την πανοπλία του Θεού, πάντα σε εγρήγορση και προσευχή, για να κερδίζει στον αγώνα για τη σωτηρία της ψυχής του. Εκείνο που αγίασε τον κάθε άγιο είναι το γεγονός ότι πέρασε περίοδο άσκησης και υπομονής και έφτασε  από τη μετάνοια στην καθαρότητα και από την καθαρότητα στην ταπείνωση», επισήμανε στην ομιλία του για την αγία Παρασκευή.

Την παραμονή της εορτής του αγίου Παντελεήμονος ο μητροπολίτης Βρυούλων χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον ναό του αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων της μητρόπολης Νεαπόλεως, ενώ ανήμερα της εορτής ιερούργησε στον ναό του αγίου Παντελεήμονος Βότση στην Καλαμαριά.

Στην ομιλία του σημείωσε ότι «με τη ζωή τους όλοι οι άγιοι δίδουν τη μαρτυρία ότι υπάρχει Θεός, ότι η ανάπλασή μας έγινε εν Χριστώ και ότι η Εκκλησία είναι η μόνη ταμιούχος της Θείας Χάριτος. Η Σωτηρία μας επιτυγχάνεται μόνον με την ένωση μας μαζί Του. Αυτός είναι και ο λόγος  που πλησιάζοντας έναν άγιο αισθανόμαστε αγάπη, στοργή, προστασία και βοήθεια και βρίσκουμε τον δρόμο που οδηγεί στη Σωτηρία μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ