Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 22:07

Βρεσθένης: Μετατρέψαμε τον Θεό σε φολκλόρ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Τα δεινά που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος οφείλονται στην απομάκρυνσή μας από την Χάρη του Θεού” με αυτά το λόγια ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος ανέλυσε το νόημα της εορτής της Μεταμορφώσεως, στέλνοντας παράλληλα επίκαιρα μηνύματα. 

Από τον πανηγυρίζοντα ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου ο κ. Θεόκλητος επεσήμανε ότι “Δεν Τον θέλουμε (τον Θεό) στη ζωή μας, Τον μετατρέψαμε σε φολκλόρ και εθιμικό γεγονός. Ακούμε άλλους, κοσμικούς λόγους, όχι, όμως, τον Λόγο του Θεού. Ακούμε τον λόγο της επιστήμης, της τεχνολογίας, των κοσμικών γραμμάτων και μέσα στην παραζάλη μας λησμονήσαμε, δυστυχώς, τον Λόγο του Θεού. Αυτός ο Λόγος ενσταλάζει στις ανθρώπινες καρδιές την ελπίδα, την χαρά, την αισιοδοξία, συγχωρεί, χαρίζει την προοπτική της αιωνιότητας”.

Πρόσθεσε ότι “Οι καρποί της απομάκρυνσής μας από τον Θεό είναι πικροί, όπως οι πανδημίες, οι φυσικές καταστροφές, που μόνο τυχαία γεγονότα δεν είναι. Όλα αυτά είναι μηνύματα από τον ουρανό να αλλάξουμε στάση ζωής και νοοτροπία, να μάθουμε να αγαπούμε και να συγχωρούμε, να επιδιώκουμε την αγάπη και την ενότητα, να βιώνουμε την ταπείνωση και την Μυστηριακή ζωή μέσα στην Εκκλησία…».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ