Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 | 23:04

Βρεσθένης: “Κάθε εποχή έχει τους δικούς της Αγίους”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Μεσα σε κατανυκτικό κλίμα, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός για τον Άγιο Νεκτάριο στην Ηλιούπολη.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος o οποίος στο κήρυγμά του είπε ότι “Άγιος είναι εκείνος που ζει τη ζωή του με απλότητα, καλοσύνη, αυτάρκεια, ταπείνωση, χωρίς κομπασμούς και μετέχοντας των μυστηρίων της Εκκλησίας. Εάν κάποιος από εμάς ζει κατ’αυτόν τον τρόπο, είναι εύκολο να γίνει Άγιος στα μάτια του Θεού. Ακόμα και αν χλευάζεται ή υποτιμάται από τους υπολοίπους ανθρώπους”.

Θέτοντας το ερώτημα “τι είναι άγιος” και αν είναι ποτέ εφικτό κάποιος από τους ανθρώπους να γίνει άγιος, ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος ξεκίνησε τον θείο λόγο του προς τους πιστούς στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, που στεγάζεται κάτωθι του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης στην Ηλιούπολη.

” Όλα τα παραπάνω στοιχεία τα διέθετε ο Άγιος Νεκτάριος, βιώνοντας τη συκοφαντία, η οποία τον οδήγησε στην αγιότητα”, πρόσθεσε. Συμπλήρωσε δε, πως “κάθε εποχή έχει τους δικούς της Αγίους ή εμφανείς ή αφανείς”.

Ο κ. Θεόκλητος χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ναό, πλαισιωμένος από πλήθος ιερέων.

Ας προσευχηθούμε ενάντια στην πνευματική πενία που διανύουμε. Υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος εναντίον της Εκκλησίας και των ανθρώπων που υπηρετούν το Θεό και ακολουθούν την οδό της πίστεως.

Υπάρχει διαστρέβλωση της ζωής μας, ενώ αντίθετα μηδενικά πρότυπα από ενάρετους ανθρώπους και ηθικές αξίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ