Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 | 23:11

Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΧΩΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Βορίδης: “Δεν υπάρχει κανένα χάραγμα στις νέες ταυτότητες”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στις νέες ταυτότητες αναφέρθηκε ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Βορίδης αρχικά διερωτήθηκε “γιατί να μην πάρουν τις ταυτότητες;” και επιχειρηματολόγησε επ’ αυτού διαβεβαιώνοντας πως, “δεν αποτυπώνουν τα γεωχωρικά δεδομένα αλλά ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος ανησυχεί για τα γεωχωρικά δεδομένα της αστυνομικής του ταυτότητας, έχει κινητό τηλέφωνο, το οποίο όντως αποτυπώνει τα γεωχωρικά δεδομένα”, σημείωσε

Όπως τόνισε μάλιστα, “με υπομονή πρέπει να εξηγήσουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων από αυτές τις ταυτότητες, οι οποίες εκδίδονται με έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ούτε υπάρχει κανένα χάραγμα”, ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός Επικρατείας κατέληξε ωστόσο εξηγώντας γιατί πρέπει να αλλάξουν οι ταυτότητες. “Αυτή η ταυτότητα που έχουμε σήμερα ευχερώς πλαστογραφείται”, διερωτώμενος παράλληλα, “δεν τους προβληματίζει ότι κάποιος κάνει συναλλαγές και καλύπτει την πραγματική του ταυτότητα με πλαστή ταυτότητα; Για όσους κυκλοφορούν διεθνώς με την ταυτότητά τους και η Ευρώπη έχει λόγο να ενδιαφέρεται για ασφαλείς ταυτότητες”, επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται, ότι επί του θέματος της εκδόσεως των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων ασχολήθηκε και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η οποία, “συστήνει τόσο στον ιερό κλήρο, όσο και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα την αποφυγή δημόσιων τοποθετήσεων ή και παρακινήσεων σε διχαστικές ενέργειες ή διαμαρτυρίες πριν από την επίσημη ανακοίνωση της υπεύθυνης θέσης εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ