Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:42

Βορίδης: Από τα εκκλησιαστικά συμβούλια ο έλεγχος στους ναούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Στην Εκκλησία επιμένει να ρίχνει το μπαλάκι η Κυβέρνηση η οποία μέσω των υπουργών της διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο έλεγχος των πιστών στους ναούς θα πρέπει να γίνεται πρωτίστως από την ίδια.

Μετά τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τον Υπουργό Ανάπτυξης, αυτό ξεκαθάρισε με τη σειρά του και ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου. Ο Υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει «από ποιον θα ελέγχονται τελικά τα rapid test στις Εκκλησίες αφού αυτό μέχρι σήμερα παραμένει θολό», απαντώντας πως «στις Εκκλησίες υπάρχουν εκκλησιαστικά συμβούλια όπου εκεί βρίσκονται κυρίως λαϊκοί. Επομένως, μπορεί να υπάρχει μία διαδικασία ελέγχου από αυτό το εκκλησιαστικό συμβούλιο», σημείωσε.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια, το πώς θα οργανωθεί αυτός ο έλεγχος από την Εκκλησία αποτελεί βεβαίως ένα αντικείμενο συνεννόησης. «Εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος κατά την είσοδο γιατί δεν μπορεί να μπει μέσα κάποιος μετά και να διακόψει την θεία λειτουργία για να ελέγξει», ενώ αναφερόμενος για το αν θα επιβάλλονται πρόστιμα στους παραβάτες, ο κ. Βορίδης επεσήμανε πως «από εκεί και πέρα προφανώς όλα θα ελέγχονται στα πλαίσια του γενικού ελέγχου όπως ελέγχονται και όλες οι διατάξεις που πρέπει να εφαρμοστούν στο κράτος», κατέληξε.

ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΝΑΩΝ

Από τη δίκη της πλευρά η Δι­αρ­κής Ιερά Σύνοδος μετά και από την χθεσινή της συνεδρίαση κράτησε ακριβώς την ίδια στάση που πρώτοι εξέφρασαν οι μητροπολίτες Θηβών και Φθιώτιδος, τονίζοντας πως ναι μεν συμπαρίσταται ολόθυμα στην μεγάλη αυτή προσπάθεια της Κυβέρνησης για τη μη περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας ξεκαθαρίζοντας όμως συγχρόνως ότι, «δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί από το εργατικό και εθελοντικό προσωπικό των ναών η συμμόρφωση των πιστών στα νέα μέτρα καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι δυνατότητες αλλά ούτε οι εξουσίες».

Όπως σημειώνει μάλιστα στην ανακοίνωσή της η σταθερή θέση της Εκκλησίας είναι ότι, «η επιλογή του εμβολιασμού δεν αποτελεί ζήτημα ορθής πίστης ή ομολογίας αλλά αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης και πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Κάθε αντίθετη άποψη ακόμα και κληρικών δεν εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος η οποία διοικείται και εκφράζεται επισήμως μόνο από την Ιερά Σύνοδο», καταλήγει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ