Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 11:18

Βομβαρδίστηκε ορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα – Καταδικάζει την επίθεση το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στόχος «ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής» έγινε το βράδυ της Πέμπτης ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα όπου είχαν καταφύγει πολλοί άμαχοι όπως μεταδίδει το δίκτυο Al Jazeera.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Al Jazeera στην πόλη της Γάζας, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Την ίδια στιγμή το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εκφράζει την πιο έντονη καταδίκη του για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε την εκκλησία του αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας.

Τονίζει μάλιστα ότι δεν θα εγκαταλείψει το θρησκευτικό και ανθρωπιστικό του καθήκον, που έχει τις ρίζες του στις χριστιανικές του αξίες, να παρέχει όλα όσα είναι απαραίτητα σε περιόδους πολέμου και ειρήνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη του για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε το εκκλησιαστικό του συγκρότημα στην πόλη της Γάζας.

Το Πατριαρχείο τονίζει ότι η στοχοποίηση εκκλησιών και των θεσμών τους, μαζί με τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχουν χάσει τα σπίτια τους λόγω ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες, αποτελεί έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Παρά την προφανή στόχευση των εγκαταστάσεων και των καταφυγίων του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και άλλων εκκλησιών – συμπεριλαμβανομένου του Νοσοκομείου της Επισκοπικής Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ, άλλων σχολείων και κοινωνικών ιδρυμάτων – το Πατριαρχείο, μαζί με τις άλλες εκκλησίες, παραμένει προσηλωμένο στην εκπλήρωση του θρησκευτικού και ηθικού καθήκοντός του για την παροχή βοήθειας, υποστήριξης και καταφυγίου σε όσους έχουν ανάγκη. εν μέσω συνεχών ισραηλινών απαιτήσεων για εκκένωση αυτών των θεσμών πολιτών και των πιέσεων που ασκούνται στις εκκλησίες από αυτή την άποψη.

Το Πατριαρχείο τονίζει ότι δεν θα εγκαταλείψει το θρησκευτικό και ανθρωπιστικό του καθήκον, ριζωμένο στις χριστιανικές αξίες του, να παρέχει όλα όσα είναι απαραίτητα τόσο σε καιρό πολέμου όσο και ειρήνης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ