Δε, 22/07/24 | 20:04

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΟΥ

ΒΟΛΟΣ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε βρεφονηπιακό σταθμό και επισκέφθηκε διαγωνισμό ψαλτικής τέχνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητροπόλεως Δημητριάδος στην Αγριά «Άγιοι Απόστολοι» τέλεσε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά την 2η ημέρα της επισκέψεώς του στον Βόλο.

Ο Παναγιώτατος και η συνοδεία του προσκύνησαν στον παρακείμενο ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων και στην συνέχεια τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων, παρουσία των Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Αιτωλίας κ. Δαμασκηνού, της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, του διευθυντή και των εργαζομένων στον σταθμό και πλήθους κόσμου.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην λειτουργία του υπάρχοντος Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Βόλο, τις ιστορικές του περιπέτειες, μέχρι να περιέλθει στην κυριότητα της μητροπόλεως και να δώσει λύσει σε δεκάδες οικογένειες του Βόλου αλλά και εργασία στους πολλούς εξειδικευμένους εργαζομένους του. 

Ακολούθησε η αντιφώνηση του κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος ευχήθηκε «το ευαγές αυτό ίδρυμα νά αναδειχθεί χώρος στοργή και αγάπης για τα παιδιά, τα οποία μαζί με την φροντίδα και την αγωγή θα προσλαμβάνουν και εκείνες τις αξίες, που συγκροτούν τον πυρήνα της ορθοδόξου χριστιανικής ταυτότητάς μας, όλα αυτά τα σεμνά, τα δίκαια, τα προσφιλή, τα οποία γαλούχησαν και έσωσαν το Γένος στους μακρούς αιώνες της περιπετειώδους διαδρομής του στην ιστορία».

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε το διοικητικό κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος στα Μελισσάτικα και συμμετείχε σε διευρυμένο Δ/Σ της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Αμέσως μετά, ευλόγησε τον ΙΑ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας και απήλαυσε σύντομο πρόγραμμα Βυζαντίων ύμνων που απέδωσαν η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της τοπικής εκκλησίας, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Βασιλείου Αγροκώστα και ο Γυναικείος Χορός «Αι Άδουσαι», υπό την διεύθυνση της Δρος Σεβαστής Μαζέρα.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη, προσφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», Πρωτοψάλτης και Καθηγητής κ. Δημήτριος Χατζηγεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην παράδοση της Ψαλτικής τέχνης στην επαρχία και στους σπουδαίους δασκάλους, ζώντες και κεκοιμημένους, που εργάστηκαν αόκνως για την προαγωγή της. Από την μεριά του, ο Παναγιώτατος επαίνεσε τους δασκάλους της σχολής και τους ιεροψάλτες.


Φώτο: Ι.Μ. Δημητριάδος / Ηλίας Σακελλάρης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ