Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 | 1:04

ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ: Θα διαγράψουμε τον Κύπρου απο τα Δίπτυχα μας… για την ενότητα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Λίγες μόλις ώρες μετά την επίσημη αναγνώριση του Μητροπολίτη Κιέβου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής εκκλησιαστικής διπλωματίας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων προανήγγειλε την διαγραφή του από τα Δίπτυχα της Εκκλησίας Ρωσίας.

Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ΡΙΑ ο μητροπολίτης Ιλαρίων επαναλαμβάνει την πάγια, πλέον, τακτική της ρωσικής Εκκλησίας η οποία διαγράφει τους Προκαθημένους από τα Δίπτυχα ενώ την ίδια στιγμή καλεί τους πρόθυμους ιεράρχες που διαφωνούν με τις αποφάσεις των Προκαθημένων τους, να συνεχίσουν τη συνεργασία με τη Μόσχα.

«Αυτό σημαίνει το τέλος της Ευχαριστιακής κοινωνίας με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και όχι με την Κυπριακή Εκκλησία ως σύνολο» σημειώνει χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο Ρώσος μητροπολίτης που επαναλαμβάνει την επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν φιλορωσικοί κύκλοι σε Ελλάδα και Κύπρο περί μη σύμφωνης γνώμης της κυπριακής Ι. Συνόδου. «Θα είναι σημαντικό να καταλάβουμε: το έκανε μόνος του ή με τη συγκατάθεση της Συνόδου; Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι το έκανε χωρίς τη συγκατάθεση της Συνόδου» λέει με νόημα.

Όπως έχει γίνει και στις άλλες περιπτώσεις Εκκλησιών που αναγνώρισαν την Εκκλησία της Ουκρανίας, η αναγνώριση -σύμφωνα με τον μητροπολίτη  Βολοκολάμσκ  «είναι αποτέλεσμα πιέσεων από τους Αμερικανούς και τον Οικουμενικό Πατριάρχη» ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει συμμετάσχει στην  διαδικασία επηρεασμού του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας…

Στην ίδια συνέντευξη, ο μητροπολίτης Ιλαρίων επαναλαμβάνει πως όσα κάνει η Εκκλησία της Ρωσίας είναι για την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και δεν ξεχνά να υπενθυμίσει πως οι Ρώσοι προσκυνητές θα εξακολουθήσουν να επισκέπτονται τους τόπους των οποίων οι μητροπολίτες βρίσκονται σε Κοινωνία με τη Μόσχα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ