Τις εξελίξεις που καταγράφονται στους κόλπους της Αγγλικανικής κοινότητας, με αφορμή την εκλογή της Sarah Mullally και τις αποφάσεις του κινήματος GAFCON σχολίασε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
Στην τοποθέτησή του σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο αναφέρθηκε στην ανάδειξη γυναίκας σε ηγετική θέση της Εκκλησίας της Αγγλίας, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του αγγλικανικού κόσμου.
Παράλληλα, έκανε αναφορά στις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη συνάντηση του GAFCON στην Αμπούτζα της Νιγηρίας.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ιεράρχες από χώρες του Παγκόσμιου Νότου προχώρησαν στη συγκρότηση νέου διοικητικού οργάνου, εκφράζοντας διαφωνία με την πορεία του Λονδίνου.
Όπως υποστήριξε ο κ. Σεραφείμ, οι εξελίξεις αυτές συνδέονται με θεολογικές διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις σε ζητήματα που απασχολούν την Αγγλικανική Κοινότητα.
Σημειώνεται ότι η ενθρόνιση της νέας επικεφαλής πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου στον καθεδρικό ναό του Καντέρμπουρυ, παρουσία εκπροσώπων από διάφορες χώρες, αποτελώντας την πρώτη φορά που γυναίκα αναλαμβάνει τον συγκεκριμένο ρόλο.



