Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 7:59

ΒΗΡΥΤΟΣ: Φονική έκρηξη με 78 νεκρούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ισχυρή έκρηξη έπληξε χθες το απόγευμα την πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό.

Από την ισχυρότατη έκρηξη, το ωστικό κύμα της οποίας προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, υποδομές και αυτοκίνητά σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Βηρυτού, φαίνεται πως έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 78 άνθρωποι, ενώ την ίδια ώρα, περισσότεροι από 3.500 χιλιάδες υπολογίζονται οι τραυματίες. Ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έγινε αισθητός ως σεισμός στην Βηρυτό, ακούστηκε ως και την Κύπρο. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων, πως η έκρηξη στη Βηρυτό πραγματοποιήθηκε έπειτα από προηγούμενη έκρηξη σε αποθήκες πυρομαχικών κοντά στο λιμάνι. Ωστόσο παραμενει άγνωστη η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη.

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού, Μαρουάν Αμπούντ, χαρακτήρισε «εθνική καταστροφή», παρόμοια με τους βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, τις εκρήξεις, οι οποίες έχουν επηρεάσει τις υποδομές της πόλης.

Από την έκρηξη καταστράφηκαν κτίρια και σπίτια σε ακτίνα έως και 10 χλμ, ενώ πολλές ήταν και οι ζημιές στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βηρυτού.

Ο Πατριάρχης Aντιοχείας Ιωάννης επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία για να ενημερωθεί για την καταστροφική έκρηξη που έπληξε την πρωτεύουσα του Λιβανου, καθώς και για τις ζημίες που υπέστησαν ο λαός της Βηρυτού, η Αρχιεπισκοπή, οι εκκλησίες και τα ιδρύματα. Ο κ. Ιωάννης ευχήθηκε για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών, την ανάπαυση των θυμάτων και την εξ’ ύψους παρηγοριά στους συγγενείς των θυμάτων.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ