Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 | 5:51

ΒΙΝΤΕΟ- Βρυούλων: «Η αγκαλιά του Θεού είναι ανοιχτή για όλους μας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το δικό του χριστουγεννιάτικο μήνυμα απευθύνει μέσω βίντεο ο μητροπολίτης Βρυούλων, Παντελεήμων, θέλοντας να προσφέρει στήριξη και λόγους αισιοδοξίας στους πιστούς.

«Η χαρά και η καλοσύνη που διψά η ύπαρξη του καθενός μας εδρεύει μέσα στη Φάτνη. Μας αγαπά ο Θεός, από αγάπη στο ανθρώπινο γένος ήρθε στη γη», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «να καταλάβουμε ότι η ζωή μας είναι στα χέρια του Θεού και ότι ο Θεός δεν επιτρέπει να δοκιμαστούμε περισσότερο από όσο μπορούμε να αντέξουμε».

Αναφορικά με τον φετινό εορτασμό των Χριστουγέννων εξαιτίας των συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία, ο μητροπολίτης Βρυούλων επισημαίνει ότι «καθήκον επιτακτικό όλων μας είναι η υπακοή και η πιστή τήρηση των μέτρων που η πολιτεία θέτει για να διαφυλάξει την υγεία των πολιτών και να βοηθήσει το σύστημα υγείας του τόπου. Συνεχής είναι η προσευχή όλων μας για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους υγειονομικούς που δίνουν μάχη σε συνθήκες πολέμου για να σώσουν ζωές».

Ωστόσο, σημειώνει ότι «πρέπει να καταλάβουν μερικοί που δεν διδάχτηκαν πίστη στον Θεό, που δεν λειτουργήθηκαν ποτέ, που δεν κοινώνησαν ποτέ ότι το θρησκευτικό αίσθημα είναι βαθιά ριζωμένο στις καρδιές των ανθρώπων, των πιστών ιδίως Χριστιανών, και για αυτό είναι αδύνατον να στερηθούν τον εκκλησιασμό».

Κλείνοντας, ο κ. Παντελεήμων προτρέπει «μην ξεχνάμε ποτέ, ιδίως τώρα στην κρίση που ζούμε, ότι η αγκαλιά του Θεού είναι ανοιχτή για όλους μας».

(Δείτε το βίντεο στην αρχή του άρθρου)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ