Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 4:12

Βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Δράμα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σε πράξεις βεβήλωσης του μνημείου για το Ολοκαύτωμα στην Δράμα προχώρησαν άγνωστοι το βράδυ της 28ης προς την 29η Δεκεμβρίου.

Οι δράστες έγραψαν θρησκευτικά σύμβολα με μαύρο σπρέι στο μνημείο αλλά και στην καπναποθήκη όπου, στις 3.3.1943, οι Βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν και φυλάκισαν τους Εβραίους της πόλης πριν από την εκτόπισή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης.

“Ο Ελληνικός Εβραϊσμός με αποτροπιασμό και θλίψη καταδικάζει  τη συνέχιση των αντισημιτικών κρουσμάτων που πηγάζουν από κάθε είδους φανατισμό και ενθαρρύνουν τη μισαλλοδοξία”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το οποίο ζήτησε από την τοπική αστυνομία την σύλληψη των δραστών και από τον δήμο της Δράμας την άμεση αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την καταδίκη της πράξης “που προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης”.

“Ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι μια χρονιά ειρήνης και ευημερίας, που τέτοιου είδους φαινόμενα θα εκλείψουν οριστικά και αμετάκλητα”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΚΙΣ.

Λιγότερο από έναν μήνα πριν, άγνωστοι είχαν γράψει με σπρέι παρόμοια θρησκευτικά σύμβολα στο αντίστοιχο μνημείο της Λάρισας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ