Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 | 22:24

ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Βεροίας: Ο άγιος Αντώνιος αρνήθηκε την άνεση και την ασφάλεια, για να ζήσει αφοσιωμένος στο Θεό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με αρχιερατικό συλλείτουργο η πόλη της Βέροιας γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Αντώνιο τον Νέο.

Της θείας λειτουργίας σήμερα το πρωί προεξήρχε ο μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ενώ έλαβαν μέρος οι μητροπολίτες Λαγκαδά κ. Πλάτωνας και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

«Ο άγιος Αντώνιος αρνήθηκε όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την στοιχειώδη άνεση και ασφάλεια του κοινοβίου, για να ζήσει απόλυτα αφοσιωμένος στο Θεό και να αντέξει το ψύχος και τον καύσωνα, τις στερήσεις και τις αγρυπνίες και κυρίως τον πόλεμο με τον διάβολο, ο οποίος προσπαθούσε να τον νικήσει και να τον απομακρύνει από τον Θεό», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Βεροίας για τον εορταζόμενο άγιο, ενώ καταλήγοντας ευχαρίστησε τους δυο νέους ιεράρχες, για την παρουσία τους.

Στη συνέχεια, αφού εψάλησαν τα εγκώμια του Οσίου Αντωνίου, ακολούθησε λιτανεία του λειψάνου του οσίου και της εικόνας της Παναγίας «Προδρομιτίσσης», παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και των υπόλοιπων τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και Βεροίας κ. Παντελεήμωνος, ενώ λίγο νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας «Προδρομιτίσσης», στον πανηγυρίζοντα προσκυνηματικό ναό του οσίου Αντωνίου, όπου ήταν και το επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ