Κυ, 23/06/24 | 18:49

ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΠΑΛΑΙΟ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Βέροια: Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε το εσπέρας της Τετάρτης άρχισαν στην Αποστολική Μητρόπολη Βεροίας οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του ιδρυτού της Εκκλησίας των Βεροιέων.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στον αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πρεσβυγενών και νεωτέρων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, Μητροπολίτες Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Νουβίας κ. Σάββας (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Βεροίας (Χαλεπίου) και Αλεξανδρέττας κ. Εφραίμ (Πατριαρχείο Αντιοχείας), Ναζαρέτ κ. Κυριακός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων),  Ναϊσσού κ. Αρσένιος (Πατριαρχείο Σερβίας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τούλτσεας κ. Βησσαρίωνας (Πατριαρχείο Ρουμανίας), οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Στάρα Ζαγόρας κ. Κυπριανός (Πατριαρχείο Βουλγαρίας) και Ζουγκδίδι και Τσαΐτσι κ. Γεράσιμος (Πατριαρχείο Γεωργίας).

Συμμετείχαν επίσης οι Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Άρτης κ. Καλλίνικος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, Λήμνου κ. Ιερόθεος, Λαγκαδά κ. Πλάτωνας, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος και ο Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος προσκάλεσε αδελφικά τους αρχιερείς για να συμμετάσχουν στην τελετή αναγνώσεως της Συνοδικής και Πατριαρχικής Πράξεως του πνευματικού του πατρός Αγίου Γερασίμου του Υμνογράφου που θα πραγματοποιηθεί αύριο κατά την αρχιερατική θεία λειτουργία.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Γέρων Γεράσιμος Αγιοπαυλίτης που εκπροσωπεί την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στις εκδηλώσεις του Οσίου Γερασίμου.

Ι.Μ. Βεροίας / Κοσμάς Καραγιάννης

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ