Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 | 23:24

ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Βελγίου: “Ο Βλαδίμηρος Πούτιν να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία μας γεμίζει λύπη και βαθειά θλίψη. Ο πόλεμος αυτός βλάπτει εκατομμύρια αθώους ανθρώπους. Γι´ αυτό οι εχθροπραξίες πρέπει να σταματήσουν αμέσως και ο πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις», αναφέρει σε μήνυμά του ο μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως τονίζει μάλιστα «είναι απαραίτητο να επανέλθει η ηρεμία μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων γιατί σαν ορθόδοξοι χριστιανοί καταδικάζουμε την βία και τον πόλεμο. Άλλωστε ο πόλεμος μεταξύ χριστιανών είναι αδελφοκτόνος πόλεμος», σημειώνει.

Παράλληλα, επισημαίνει πως «οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους γνωρίζουμε για τον πόλεμο στην Ευρώπη από τις αφηγήσεις των γονιών και των παππούδων μας από την ιστορία που περιγράφεται σε βιβλία και ταινίες. Η επίθεση σε ένα ειρηνικό και κυρίαρχο έθνος είναι μία θλιβερή υπενθύμιση ότι η εργασία για την ειρήνη δεν σταματάει ποτέ».

Ωστόσο όπως υπογραμμίζει η μητρόπολη Βελγίου δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή. «Ας ενώσουμε τις προσευχές μας για να επικρατήσει η κοινή λογική να σταματήσει η μανία του πολέμου και οι υπεύθυνοι να βρουν τον δρόμο του σεβασμού και της ανεκτικότητας. Απλώνουμε τα χέρια μας και ανοίγουμε τις καρδιές μας σε όλους τους αδελφούς και αδελφές μας που βυθίζονται στον πόνο και τα βάσανα», καταλήγει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ