Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 | 6:53

"ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ"

Βελγίου: “Καλύτερα να προσευχόμαστε αντί να γκρινιάζουμε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

«Καλύτερα να προσευχόμαστε και να προστατεύουμε ο ένας τον άλλον αντί να γκρινιάζουμε», ήταν το μήνυμα που έστειλε στους πιστούς ο μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας.

Ο κ. Αθηναγόρας, που την Κυριακή το απόγευμα χοροστάτησε στον εσπερινό, στον μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Βρυξέλλες, σημείωσε πως «δοξάζουμε τον Θεό για τη χρονιά που πέρασε και κυρίως, διότι επέτρεψε να τον λατρεύουμε και να τον δοξάζουμε σε ανοιχτές Εκκλησίες. Κάτι το οποίο, δεν είναι πάντοτε και παντού αυτονόητο», τόνισε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «ιδιαιτέρως στις χώρες στις οποίες ζούμε, υπάρχουν πολλές δυνατότητες, αλλά οι άνθρωποι ακόμη και οι ορθόδοξοι, αδιαφορούν για τον Θεό και τη ζωή της Εκκλησίας, χάνοντας έτσι το κοινό νήμα της ζωής μας. Αυτό δηλαδή, -της εν Χριστώ ζωής εντός της Εκκλησίας-», ζητώντας για το λόγο αυτό από τους πιστούς, «να εντείνουν τον πνευματικό τους αγώνα, εμπνέοντας και τους λοιπούς αδελφούς μας στην εκκλησιαστική ζωή».

Μάλιστα, ο μητροπολίτης Βελγίου παρακάλεσε, «να συνεχίσουμε ενωμένοι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ακολουθώντας τα προτεινόμενα από τις υγειονομικές αρχές μέτρα, καθώς δεν είναι η πίστη αλλά οι πιστοί αυτοί που κινδυνεύουν από τον κορονοϊό», κατέληξε.

Μαζί του συγχοροστάτησε ο επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, ενώ παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος της Συροϊακωβιτικῆς Εκκλησίας, κ. Γεώργιος Kourieh.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, έκοψε την Βασιλόπιτα και την διένειμε στους παρισταμένους επισήμους, τον ιερό κλήρο και τον λαό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ