Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 13:36

Βατόπουλος: Θα προτιμούσα μεγαλύτερη συμμετοχή της Εκκλησίας σε μια τέτοια καταστροφή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Τη δική του επιστημονική θέση για το εάν μεταδίδεται ο κορονοϊός μέσω των νεκρών σωμάτων, εξέφρασε το πρωί της Κυριακής ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη, κληθείς να σχολιάσει: “τις εικόνες που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Πατριάρχη Σερβίας με ανθρώπους να ασπάζονται το σκήνωμά του και κατά ποσό αυτό εγκυμονεί κινδύνους;”, με τον καθηγητή να ξεκαθαρίζει πως “τα σώματα των νεκρών από κορονοϊό όπως και από πολλά άλλα λοιμώδη νοσήματα εξακολουθούν να είναι μολυσματικά”.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας συμπλήρωσε παράλληλα πως “για αυτό εξάλλου και για το συγκεκριμένο θέμα έχουν βγει έγκαιρα οδηγίες χειρισμού για τα σώματα των σορών που προέρχονται από τους νεκρούς που αφήνει πίσω του ο κορονοϊός”, ενώ συγχρόνως για την παρουσία των τόσων χιλιάδων πιστών που παραβρέθηκαν στην νεκρώσιμη ακολουθία του Προκαθημένου της Σερβικής Εκκλησίας χωρίς ωστόσο να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ανέφερε πως “προφανώς η εικόνα αυτή που είδαμε δεν ήταν καθόλου σωστή και σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια”.

Σε ερώτηση των παρουσιαστών να σχολιάσει το γεγονός ότι: “πολλοί από τους ιεράρχες, τους ιερείς και τους μοναχούς, οι οποίοι παρόλο που έχουν προσβληθεί από τον ιό δεν το δηλώνουν στις αρμόδιες αρχές, ώστε να μπορέσει να υπάρξει και η ανάλογη ιχνηλάτηση των επαφών τους”, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως “αρνητές της παρουσίας του ιού υπάρχουν παντού”, συμπληρώνοντας πως “έχουν στείλει και σε εμένα αρκετοί άνθρωποι διάφορα τέτοια μηνύματα και μου λένε πως δεν υπάρχει ο ιός”.

Προσπαθώντας να τοποθετηθεί προσωπικά για τη στάση που κράτησε η επίσημη Εκκλησία απέναντι στην πανδημία, ο καθηγητής μικροβιολογίας επισήμανε πως “τόσο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος όσο και η Εκκλησία πιστεύω πως έχουν συνεργαστεί με το κράτος”, ενώ πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα και κλείνοντας το θέμα αυτό, ανέφερε χαρακτηριστικά πως “εγώ βέβαια θα προτιμούσα μια μεγαλύτερη συμμετοχή της Εκκλησίας σε μια τέτοια πανελλήνια καταστροφή”. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ