Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 8:52

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙΝΟ

Βατικανό: Βαρθολομαίος και πάπας Φραγκίσκος μαζί σε οικουμενική ολονυκτία (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στην «οικουμενική ολονυκτία προσευχής» στο Βατικανό έλαβαν μέρος απόψε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πάπας Φραγκίσκος, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τσάστιν Ουέλμπι και άλλες θρησκευτικές προσωπικότητες. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η προετοιμασία της ολονυκτίας στο Βατικανό ήταν μια πραγματική άσκηση συνοδικότητας, με την επιθυμία να πάρουν μέρος σε αυτή πολλοί εκκλησιαστικοί εταίροι. Πάνω από πενήντα, διαφορετικών ομολογιών, οι οποίοι δούλεψαν μαζί σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς της καθολικής εκκλησίας».

Η τελετή αναμένεται να λήξει στις 8 το βράδυ, τοπική ώρα και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία μεταξύ των άλλων, της γνωστής γαλλικής μοναστηριακής κοινότητας Τεζέ. Παράλληλα, στην ολονυκτία θα πάρουν μέρος πάνω από τρεις χιλιάδες νέοι, οι οποίοι έφτασαν στην ιταλική πρωτεύουσα από όλο τον κόσμο.

Όπως υπογράμμισε η κοινότητα Τεζέ «η συνάντηση αυτή, η οποία λαμβάνει χώρα στην Ρώμη και συγχρόνως σε άλλα μέρη του κόσμου, θέτει στο επίκεντρο μια λιτή τελετή, για να εισακουσθεί ο λόγος του Κυρίου, με μια μακρά στιγμή σιωπής και διαμεσολάβηση υπέρ της ειρήνης».

Αύριο ο οικουμενικός πατριάρχης πρόκειται να χοροστατήσει στην θεία λειτουργία στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Θεόδωρου του Τήρωνος, στο Παλατίνο της Αιώνιας Πόλης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ