Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 5:19

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ

Βατικανό: Ολοκληρώθηκε η τελετή της κηδείας του πάπα Βενέδικτου (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή της κηδείας του πάπα Βενέδικτου στην οποία συμμετείχαν συνολικά τρεις χιλιάδες επτακόσιοι καθολικοί κληρικοί ενώ από την Γερμανία από την οποία καταγόταν ο εκλιπών ποντίφικας έφτασαν στην Ρώμη δέκα επίσκοποι. 

Την τελετή παρακολούθησαν πάνω από χίλιοι δημοσιογράφοι από τριάντα πέντε χώρες του κόσμου. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των ιταλικών εβραϊκών αλλά και μουσουλμανικών κοινοτήτων. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο. Την χώρα μας ωστόσο εκπροσώπησε η πρεσβευτής στο Βατικανό Κάτια Γεωργίου. 

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ιταλίας ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, ενώ παρόντες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ήταν μεταξύ των άλλων ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η πρόεδρος της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ και η πρόεδρος της Ουγγαρίας, Καταλίν Νόβακ. Την Γαλλία εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν. 

Με απόφαση της Ιταλίδας Πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας κυματίζουν σήμερα μεσίστιες σε ένδειξη πένθους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ