Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 12:23

Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε υπέρ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της Μόσχας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου μετά από την προσευχή «’Ανζτελους» αφιερωμένη στην Παρθένο, τόνισε ότι «προσεύχεται υπέρ των θυμάτων της άνανδρης τρομοκρατικής επίθεσης της Μόσχας».

Ζήτησε από τον Κύριο, «να μπορέσουν να μετανοήσουν οι καρδιές όσων θέτουν σε εφαρμογή και οργανώνουν απάνθρωπες πράξεις σαν και αυτές οι οποίες προσβάλλουν τον Θέο», ενώ ο ποντίφικας υπενθύμισε την εντολή του Κυρίου, «ου φονεύσεις».

Αναφερόμενος στην Ουκρανία, ζήτησε από όλους τους πιστούς να προσευχηθούν και τόνισε ότι, «πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της εντατικοποίησης των επιθέσεων».

«Σας παρακαλώ, ας μην ξεχάσουμε τη μαρτυρική Ουκρανία. Οι επιθέσεις κατά των υποδομών της χώρας, όχι μόνον προκαλούν νεκρούς και πόνο, αλλά συνεπιφέρουν και κίνδυνο μιας ακόμη μεγαλύτερης ανθρωπιστικής τραγωδίας», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Την ίδια στιγμή μια ασυνήθιστη απόφαση σε μία σημαντική γιορτή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έλαβε ο Πάπας Φραγκίσκος που παρέλειψε το κήρυγμα της Κυριακής των Βαΐων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε την τελευταία στιγμή να παραλείψει την ομιλία του κατά τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αποφεύγοντας μια επίπονη ομιλία στην αρχή μιας πολυάσχολης Μεγάλης Εβδομάδας που θα δοκιμάσει την ολοένα και πιο αδύναμη υγεία του.

Ο Φραγκίσκος, λόγω προβλημάτων στα γόνατα και επίμονων αναπνευστικών προβλημάτων, δεν συμμετείχε στην πομπή των καρδιναλίων γύρω από τον οβελίσκο στην πλατεία κατά την έναρξη της Θείας Λειτουργίας. Αντίθετα, ο 87χρονος ποντίφικας ευλόγησε τα φύλλα φοίνικα και τα κλαδιά ελιάς των πιστών.

Επρόκειτο να εκφωνήσει ένα κήρυγμα στα μισά της λειτουργίας, παρόλο που έχει αναθέσει τις μακροσκελείς ομιλίες σε βοηθούς τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά από αρκετά δευτερόλεπτα σιωπής, οι εκπρόσωποί του είπαν ότι ο Φραγκίσκος αποφάσισε να μην εκφωνήσει καθόλου την ομιλία. Οι αξιωματούχοι του Βατικανού δεν εξήγησαν αμέσως γιατί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ