Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 | 13:24

Στο Βατικανό ο Οικ. Πατριάρχης σε συνάντηση θρησκευτικών ηγετών για το περιβάλλον

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κοινή έκκληση για το περιβάλλον, με τίτλο “Faith and Science: Towards COP26”, υπέγραψε χθες στο Βατικανό ο Οικουμενικός Πατριάρχης μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας και άλλους θρησκευτικούς ηγέτες.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες έκαναν στη συνέχεια σύντομες παρεμβάσεις μαζί με εκπροσώπους της Νεολαίας και του Πολιτικού, Διπλωματικού και Ακαδημαϊκού χώρου.

Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας Φραγκίσκος είχαν ακολούθως κατ’ ιδίαν συνάντηση όπου συζήτησαν με εγκαρδιότητα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει στη συνάντηση “Science and Ethics for Happiness Project” σχετικά με την φτώχεια στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Επιστημών του Βατικανού, με την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή κ. Jeffrey Sachs, ενώ αργότερα, ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Βατικανό, Παναγιώτης Καλογερόπουλος, με την συμμετοχή Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών προσκεκλημένων.

Φωτογραφίες: vatican.va

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο συμμετείχαν σε στρογγυλή τράπεζα στην Αίθουσα Clementine του Βατικανού, με θέμα τον ρόλο της Θρησκείας στην Παιδεία.

Ο Πατριάρχης και ο Πάπας απηύθυναν χαιρετισμό όπως και οι εκπρόσωποι όλων των Εκκλησιών και Θρησκευτικών Κοινοτήτων που είχαν προσκληθεί, μαζί με την αρμόδια εκπρόσωπο της UNESCO.

Το βράδυ ο Παναγιώτατος παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Εξοχ. κ. Lütfullah Göktaş, Πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στο Βατικανό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ