Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 14:47

Ο ΠΟΝΤΙΦΙΚΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Βατικανό: Μήνυμα ειρήνης από τον Πάπα Φραγκίσκο κατά το Πάσχα των Καθολικών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε σαφές μήνυμα με αφορμή το Πάσχα των Καθολικών τονίζοντας πως πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο να σταματήσουν οι ένοπλες συγκρούσεις σε όλον τον πλανήτη.

Ο Πάπας αναγνώρισε ότι ορισμένες φορές μπροστά στον πόλεμο νιώθουμε ανήμποροι αλλά η ανάσταση μας δίνει την αναγκαία δύναμη για να μην σταματήσουμε να προχωρούμε μπροστά.

Ο Ποντίφικας, στο μήνυμά του προς την Πόλη και τον Κόσμο (Urbi et Orbi), απευθυνόμενος στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζήτησε από τον Κύριο «να βοηθήσει τον αγαπητό ουκρανικό λαό στην πορεία του προς την ειρήνη και να απλώσει το πασχαλινό φως πάνω σε όλο τον ρωσικό λαό».

Παράλληλα ο Φραγκίσκος ευχήθηκε να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι αιχμάλωτοι πολέμου και να προσφέρει ο Κύριος παρηγοριά και στήριξη στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα στο μέτωπο.

Είναι η ίδια έκκληση που ακούστηκε στην τελετή της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών, στο Κολοσσαίο, όπου διαβάστηκαν στοχασμοί ενός Ουκρανού και ενός Ρώσου νέου, ενός πρόσφυγα από την Μαριούπολη και του αδελφού ενός στρατιώτη που έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 18 ετών. Η βούληση του Ποντίφικα είναι να γίνει σαφές ότι η ειρήνη πρέπει και μπορεί να είναι οικουμενική.

Αναφορά στους μετανάστες

Ωστόσο, ευχαρίστησε τις χώρες και τους ανθρώπους που προσφέρουν βοήθεια σε μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον και ζήτησε να τυχαίνουν πάντα σεβασμού τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι κανόνες της δημοκρατικής συνύπαρξης.

Στη διάρκεια της ευλογίας του την Κυριακή, ο Ποντίφικας είπε το «Χριστός Ανέστη» και στα ελληνικά και μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια στη λειτουργία στο Βατικανό αναγνώσθηκαν αποσπάσματα του Ευαγγελίου στα ελληνικά.

Όπως υπογράμμισαν οι σχολιαστές της ιταλικής τηλεόρασης Rai, πρόκειται για επιλογή που δείχνει την βούληση του Φραγκίσκου για μια όλο και στενότερη σχέση με τους Ορθοδόξους, ώστε να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα στο μέλλον ο κοινός εορτασμός του Πάσχα και να σταλεί με τον τρόπο αυτό ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ