Δε, 15/07/24 | 20:40

Βατικανό: Αφορίστηκε αρχιεπίσκοπος που χαρακτήρισε τον Πάπα «υπηρέτη του σατανά»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένας Ιταλός αρχιεπίσκοπος και ένθερμος επικριτής του Πάπα Φραγκίσκου αφορίστηκε από το Βατικανό, ανακοίνωσε το δογματικό του γραφείο.

Ο Κάρλο Μαρία Βιγκάνο κρίθηκε ένοχος για σχίσμα -που σημαίνει ότι έχει χωρίσει από την Καθολική Εκκλησία- μετά από χρόνια σκληρής διαφωνίας με τον ποντίφικα.

Ο 83χρονος υπερσυντηρητικός είχε καλέσει στο παρελθόν τον Πάπα να παραιτηθεί, κατηγορώντας τον για αίρεση και επικρίνοντας τις θέσεις του μεταξύ άλλων για τη μετανάστευση και την κλιματική αλλαγή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Βιγκάνο ήταν ανώτερο στέλεχος της Εκκλησίας, υπηρετώντας ως παπικός απεσταλμένος στην Ουάσιγκτον από το 2011 έως το 2016.

Το 2018 κρύφτηκε αφού ισχυρίστηκε ότι ο Πάπας γνώριζε για σεξουαλική κακοποίηση από έναν Αμερικανό καρδινάλιο και δεν ανέλαβε δράση. Το Βατικανό απέρριψε την κατηγορία.

Με την πάροδο του χρόνου, συνδέθηκε με αμερικανούς συνωμοσιολόγους, επικρίνοντας τα εμβόλια Covid και ισχυριζόμενος οτι υπάρχει ένα «παγκοσμιοποιημένο» και «αντιχριστιανικό» σχέδιο από τον ΟΗΕ και άλλες ομάδες – και τα δύο γνωστά θέματα συνωμοσίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ