Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 | 18:48

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: “Υπάρχουν πολλά να γίνουν, δεν μπορώ ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος να ισχυριστούμε ότι όλα έγιναν τέλεια”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συνέντευξη στο MEGA και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Ρομπόπουλο έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών ιερωσύνης αλλά και 30 χρόνων στον Οικουμενικό θρόνο.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλά για την πορεία του μέσα στην Εκκλησία, για όσα έγιναν τα 30 χρόνια της Πατριαρχίας του αλλά και για όσα θέλει ακόμη να πετύχει, όπως την “επιστροφή καταπατημένων περιουσίων της ομογενείας” ή τη συνεχή προσπάθεια για τη σχολή της Χάλκης.

Η πανδημία αλλά και ο εμβολιασμός δεν έλειψαν από τη συζήτηση, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εκφράζει και πάλι την προτροπή στους πιστούς να προχωρήσουν σε αυτόν. “Κάνω και πάλι έκκληση να εμβολιαστούν όλοι άνευ επιφυλάξεως. Για να αποφύγουν ενδεχομένως σοβαρούς κινδύνους οι οποίοι θα τους οδηγήσουν στον θάνατο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Ένα μήνυμα που πρέπει για μια ακόμη φορά να αποσταλεί από την επίσκεψή μου στην Αμερική, είναι η ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σεβασμού της αξιοπρεπείας και της μοναδικότητος του ανθρωπίνου προσώπου και η ανάγκη του σεβασμού, ιδιαιτέρως, των θρησκευτικών ελευθεριών”, ανέφερε στη συνέχεια, μιλώντας για το ταξίδι του στην Αμερική. Ο “πράσινος” Πατριάρχης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς όπως σημείωσε, “όλες οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές είναι συνέπειες της εγωιστικής συμπεριφοράς προς την φύση, προς το φυσικό περιβάλλον”.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκλεισε στέλνοντας σε όλους “ευχές, ευλογία από το Πατριαρχείο μας, αγάπη, αντοχές, υπομονή και καλύτερες μέρες”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ