Την ευκαιρία να συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο είχε ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, μετά την αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Μητροπολίτης Κιέβου βρίσκονται αυτές τις μέρες στην γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη, Ίμβρο, όπου ο κ. Βαρθολομαίος εορτάζει την επέτειο των 60 ετών ιερωσύνης.

Η συνάντηση των τριών Προκαθημένων έρχεται σε μια ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία, λίγες μόλις ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κίεβο κάτι το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την ρωσική πλευρά που το τελευταίο διάστημα κλιμακώνει την ρητορική της κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αρνούμενη να αποδεχθεί το τετελεσμένο της αναγνωρίσεως.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας χοροστάτησε στον Εσπερινό και την Παράκληση που τελέσθηκε στην ίμβρο, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, του μητροπολίτη Μαρωνείας αλλά και του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους κ. Θ. Μαρτίνου.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: