Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 | 0:45

Βαρθολομαίος, Θεόδωρος και Επιφάνιος στην Ίμβρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την ευκαιρία να συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο είχε ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, μετά την αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Μητροπολίτης Κιέβου βρίσκονται αυτές τις μέρες στην γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη, Ίμβρο, όπου ο κ. Βαρθολομαίος εορτάζει την επέτειο των 60 ετών ιερωσύνης.

Η συνάντηση των τριών Προκαθημένων έρχεται σε μια ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία, λίγες μόλις ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κίεβο κάτι το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την ρωσική πλευρά που το τελευταίο διάστημα κλιμακώνει την ρητορική της κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αρνούμενη να αποδεχθεί το τετελεσμένο της αναγνωρίσεως.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας χοροστάτησε στον Εσπερινό και την Παράκληση που τελέσθηκε στην ίμβρο, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, του μητροπολίτη Μαρωνείας αλλά και του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους κ. Θ. Μαρτίνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ