Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 1:59

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Βαρθολομαίος: “Να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια σε όλες τις σύγχρονες μορφές ανθρώπινης δουλείας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια σε όλες τις σύγχρονες μορφές ανθρώπινης δουλείας που υποβαθμίζουν την ιερότητα της ζωής και την αξιοπρέπεια του ανθρώπινου προσώπου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου από την Εσθονία όπου βρίσκεται λίγο πριν ξεκινήσει την κεντρική του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Παράλληλα, ο Παναγιώτατος ζήτησε, “μια επείγουσα και σοβαρή συζήτηση για το φλέγον ζήτημα της μετανάστευσης στην ήπειρό μας στο πλαίσιο των αρμόδιων αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως, “αυτό δεν απασχολεί μόνο μία ή δύο μεμονωμένες χώρες αλλά ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια. Και φυσικά οι Εκκλησίες και οι άλλες θρησκευτικές κοινότητες στην Ευρώπη καλούνται επίσης να συμβάλουν δυναμικά σε αυτή τη συζήτηση και να βοηθήσουν κάθε είδους. Είμαστε βέβαιοι ότι η CEC θα είναι ηγετικός παράγοντας σε αυτή τη διαδικασία”, επεσήμανε.

Καταλήγοντας, ο κ. Βαρθολομαίος παρακάλεσε να αποτίσουν φόρο τιμής, “προσφέροντας μια στιγμή σιωπής, προβληματισμού και προσευχής, στα θύματα αυτού και όλων των τραγικών ναυαγίων μεταναστών που οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες συνανθρώπους μας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ