Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:37

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Μήνυμα αγάπης, ενότητας και ισότητας σε διαδικτυακή εκδήλωση της Παν. Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την αγάπη του προς όλα τα παιδιά του κόσμου, από τα οποία δεν ξεχωρίζει κανένα, εξέφρασε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συμμετείχε σήμερα, Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, στη διαδικτυακή εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», σε συνεργασία με τον «Φάρο του Κόσμου» από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, αλλά και τις κατά τόπους Περιφερειακές Ομοσπονδίες-μέλη της απ’ όλη την Ελλάδα. Παιδιά Ρομά απ’ όλη την ελληνική επικράτεια έψαλαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν στον Πατριάρχη, ο οποίος τους έδωσε τις ευχές και τις ευλογίες του και τα προσκάλεσε, μετά την πανδημία, να επισκεφθούν, μαζί με τις οικογένειές τους, τη διοίκηση της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και τα μέλη της, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.

“Χαίρομαι που η φετινή χρονιά έχει ανακηρυχθή από την Συνομοσπονδία σας «έτος εκπαίδευσης των Ελλήνων Ρομά». Σας συγχαίρω, αγαπητοί φίλοι, για την δέσμευσή σας να αγωνισθήτε ώστε να καταστή δυνατή η πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση. Η παιδεία είναι ύψιστο αγαθό, ανοίγει νέους ορίζοντες στον καθένα μας, μας βοηθεί να χαιρόμαστε υπέροχα μνημεία πολιτισμού, να ανακαλύψουμε τις ρίζες μας, να εκτιμήσουμε αυτό που είμαστε και να κατανοήσουμε ότι ο κόσμος είναι ένας τεράστιος κήπος, όπου ανθίζουν αμέτρητα ποικιλόχρωμα και υπέροχα λουλούδια, που το καθένα στολίζει τον ανθότοπο αυτό με την ομορφιά του και τον κάνει παραδεισένιο με το άρωμά του.

            Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομά στην Ελλάδα, που έχει προγραμματισθή για τον ερχόμενο Απρίλιο, και εκφράζω ακόμη μια φορά την χαρά μου για την επικοινωνία μας και τα συγχαρητήριά μου προς τους υπευθύνους της ωραίας αυτής διαδικτυακής εκδήλωσης. Να έχετε όλα τα καλά του Θεού! Ευλογημένα Θεοφάνεια και Καλή χρονιά! Το νέον έτος να είναι καλλίτερο από το 2020, υγιεινό για όλους εσάς και τις οικογένειές σας, χωρίς τον εφιάλτη της πανδημίας, δημιουργικό και ευτυχισμένο. Πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να τηρούμε με πολλή προσοχή τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, γιατί έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας μέχρι να επανέλθη η ομαλότητα στη ζωή μας”.

Προηγουμένως, την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ κ. Βασίλειος Πάντζος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την παρουσία του, τον προσκάλεσε να ευλογήσει και να χαιρετίσει τις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ρομά, που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Απρίλιο στην Ελλάδα. Στη διαδικτυακή εορταστική εκδήλωση συμμετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος μίλησε για την ισότητα όλων των ανθρώπων και εξέφρασε τον σεβασμό και την αγάπη όλων προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Μ. Αγιασμός της παραμονής των Θεοφανείων στο Φανάρι

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης παρέστη σήμερα, Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, το πρωί, συμπροσευχόμενος από το Ι. Βήμα, στη Θεία Λειτουργία και τον Μ.Αγιασμό της παραμονής των Θεοφανείων, που τέλεσε, κατά την τάξη, ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ.κ. Ιωακείμ, με τον υπογραμματέα, διάκονο κ. Γρηγόριο.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, καθώς και πιστοί από την Πόλη.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ